Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα αποτελεί μία νέα μορφή στον τομέα του «επιχειρείν». Βασική επιδίωξη της προσέγγισης αυτής είναι η δημιουργία ενός επιχειρησιακού μοντέλου το οποίο ασκεί μεν εμπορική δραστηριότητα αλλά ως κύριο προσανατολισμό του έχει την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της δημιουργίας ευκαιριών ένταξης στην αγορά εργασίας.
Οι πρώτες Κοινωνικές Επιχειρήσεις είναι πια γεγονός στην Ελλάδα και διεκδικούν μια θέση στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αφού φαίνεται να κερδίζουν το ενδιαφέρον πολλών νέων επιχειρηματιών. Ακριβώς όπως οι επιχειρηματίες αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων, έτσι και οι κοινωνικοί επιχειρηματίες δρουν ως παράγοντες αλλαγής για την κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που οι άλλοι χάνουν, εφευρίσκοντας νέες προσεγγίσεις και δημιουργώντας λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα.

 
 
 
 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ
Στέγη Γραμμάτων και ΤεχνώνΌμιλος Χρηματιστηρίου ΑθηνώνΕΛ.ΠΕΒιανέξΔΕΗΟΠΑΝΔΑΑγγέλικα ΚοροβέσηEQACocomatInteramericanΟΛΠΕΥΔΑΠRUN CommunicationsGreek GeeksBroustasBasementMentoringNewsbombΚαθημερινήnovalifeΠΡΩΤΟNEPITΊδρυμα ΜποδοσάκηGlobal SustainΕπιχειρώΧύτραSanofiΙΑΠΕΤΟΣVisit GreeceΔΕΠΑ